Ibland har man rätt, ibland har man fel!

2011-01-30 @ 00:27:45

Angående ett av mina tidigare inlägg, ( Lyssna gärna, men hör ännu hellre!) så har jag nu fått höra att jag vänt på begreppen höra och lyssna. Jag tänker dock inte ändra på det, för enligt mig har jag skrivit rätt.
Personen som sa det kanske har alldeles rätt, men nu är det så att detta är min blogg och jag skriver vad jag vill. Så det så. Nu är det faktiskt så att jag är rätt vetgirig av mig, så jag kan inte förneka att jag är en smula nyfiken på om jag har så in i bomben fel. Får väl ägna lite tid åt att kolla upp det.





Du lyssnar sällan på mig, och när du gör det hör du inte, och när du hör, hör du fel, och när du hör rätt ändrar du det så fort att det är aldrig detsamma./Marjorie Kellogg

Ett litet hundgalleri.

2011-01-29 @ 22:21:33

   Denna underbara bild på min granna niece Malin och hennes tax Daisy talar egentligen för sig själv. Möjligen kan man undra varför Daisy vänder ryggen till. Hon ville väl helt enkelt inte vara med på bild.







   Busan ställer däremot gärna upp för ett foto.







  Alice tog det säkra före det osäkra, satte sig helt sonika på husses och mattes packning. 
Kanske för att inte bli kvarglömd hos jaktkompisen. Hon hade i alla fall tur som
slapp den jättestora "barnvakten".








   Här ser vi förut nämnda vakt, som för övrigt heter Zeb. Jessie och Meja hade inte minsta lilla chans att smita.






  Alice igen, nu som nöjd knähund. En go vovve, med många roliga egenheter.






  Jessie och Cecilia gosar som vanligt.







 Här njuter meja i fulla drag hos husse.





 Simson var lika snäll som han var stor, och det var en jäkla tur för mormor. Tänk om han fått för sig att sitta i knät puh.





 

Dessa två tokstollar som i sina yngre dar lyckades förstöra mer än som var rimligt.
Det var inte nog med att i stort sett alla mina "golvstående" krukväxter fick vad
dom tålde. Jessie och Meja hade även den fula vanan att asa upp möget i soffan.









Även busar kan vara alldeles helt otroligt underbara, när dom bara vill.



 Meja och Jessie tackar för idag.

Har jag gjort bort mig nu igen?

2011-01-28 @ 18:45:00

Jag är ta mig fan mästare på att göra bort mig. Och det gäller inom alla områden tyvärr. Nu tänker jag dela med mig av åtminstone en av fadäserna, sen får vi se om det blir fler.

För ett antal år sedan var sonen snäll nog att skjutsa mig till Lund. Jag var sen till ett möte och visste med mig att jag inte hade tid att leta parkeringsplats. Ja ja, jag kunde åkt tidigare, jag vet.. Hur som helst, vi hade båda två precis lika lite koll på var vi skulle. Stressen ökade i takt med milen vi körde fel. Jag blev mer och mer frustrerad och jag bad honom stanna vid trottoaren så vi kunde fråga någon fotgängare om vägen.

Men icke sa Nicke, man frågar inte om vägen. Man ser till att lösa det själv, om man inte är fruntimmer vill säga. För det mesta har vi ju inget problem med att ta hjälp av andra eller hur?

Men nu var det sonen som körde, och han ville inte ha hjälp. Min ilska steg i takt med stressen, så jag var i stort sett på väg att explodera. Jag vevade ner fönstret på min sida, och började titta efter någon som jag kunde fråga.

Och minsann där kom en kille släntrande och såg allmänt nöjd ut med livet. Jag säger till sonen att stanna så jag kan fråga den där killen, han kör så klart vidare och där brast väl jag. 

-Stanna för helvete, det var ju så klart riktat till sonen. Men killen trodde att det var honom jag menade så han hade av förklarliga skäl inte alls någon lust att stanna. Han stirrade misstroget på oss och näst in till sprang därifrån.

Ett djupt andetag och jag var tillbaka i "rätt tonläge", och under över alla under så fick jag honom att stanna och förklara vägen för oss. Stackars stackars honom, hoppas han inte fick några men.

Där hade vi snurrat runt på gatorna som yra höns och det visade sig att vi skulle bara vända vänster i nästa gata och köra ca 50m. Framme!!


 



Jag hade tänkt sätta in en bild på en dum blondin. Men kom att tänka på att det finns väl inga dumma blondiner, eller?

Byte?

2011-01-28 @ 18:34:05



Någon som kan tänka sig att byta denna porslinsurna mot gamla foto/tavelramar?
Ramarnas utseende, färg eller storlek har ingen som helst betydelse. Det enda jag inte är intresserad av är plastramar.

Babyspråk

2011-01-28 @ 15:26:28

 Vad är det för speciellt med babyspråk? Nu menar jag rent svammel som vissa använder när dom pratar med sina telningar, obegripliga ord helt enkelt. Vad jag vet är det inget som vi behöver senare i livet. Däremot har vi nytta av ett rikt ordförråd, lite till mans.

Att man redan i starten börjar ge knytet ett rikt ordförråd genom att använda riktiga ord, hindrar ju inte att man använder sin mjuka och varma röst ändå. För all del, i ärlighetens namn är det hur hur gulligt som helst när dom minsta jollrar, men fan inte när vuxna gör det och fram för allt inte när vuxna sins emellan använder baby ord.


Jag fattat absolut noll och intet, men det är i och för sig inget
 ovanligt.


                   
  Gränserna för mitt språk, sätter gränserna för min värld.
  /Ludwig Wittgenstein        
                                                                                                               

Lyssna gärna, men hör ännu hellre!

2011-01-27 @ 23:51:15

Här kommer ett litet exempel på att lyssna men inte höra.

Jag står och lagar mat och ber gubben att hämta nåt i frysen. -Ja gärna, ska bara ta på mig ett par långbyxor först. - Eh, va? Om du tvunget måste skyla benen för att gå till frysen, så kan du väl ta en pläd om dig, svarar jag då. Varpå gubben fick dagens skrattanfall, han hade tagit för givet att jag menade ner till frysboxen i källaren. (Med ingång endast utifrån, alltså kallt som fan.)

Nåja, nu är detta ett oskyldigt exempel. Men sätt in andemeningen i ett större sammanhang, så kan det bli riktigt galet.

Tänk på alla dessa onödiga missuppfattningar som sprids som en löpeld, för att någon lyssnade men inte brydde sig om att höra.

Trots allt.....


Det är för väl att lögnen finns, för tänk om allt man hörde var sant./Albert Engström

Minnen...

2011-01-27 @ 14:29:57

Visst kan minnen förgylla en annars alldeles förskräcklig dag. Medan samma minnen en dag med en annan sinnesstämmning kan vara rent ut sagt för jävliga. Saknad, saknad...

Vem kan med fog säga att det är bättre att leva sitt liv genom minnen? Nä du, det är fan så mycket roligare att skapa nya minnen. Skapa minnen mina vänner, medan ni kan. Själv har jag slängt alla gamla dammiga fotoalbum och gjort en dynamisk fotovägg i matrummet. Där hänger hela tjocka släkten, antingen dom vill det eller inte. Det är min vägg, så det är jag som bestämmer:)

Och inte nog med det, jag har gjort mig av med en massa saker som jag under åren sparat för, -nä men det är ju minnen efter den och den och det måste sparas, numera skitsnack enligt mig. Kan ni tänka er, jag är så in i vassen egoistisk att jag vill skapa egna minnen och inte  leva på andras. Jag är dock inte helt utan hjärta, har sparat en pryl från varje person som betytt något för mig eller min familj. Därmed får det vara nog.

Fotoväggen ångrar jag minst en gång i veckan, beroende på sinnesstämmningen. Som sagt, minnen kan vara alldeles underbart ljuvliga men också en förbannelse.



   Minnesföremål är förgängliga; minnen lyckligtvis inte./ Susan Spano

Fina fina morsan dagarna innan hennes 80årsdag.

2011-01-27 @ 14:25:52

En sak jag kommit på så här på ålderns höst, är att dom som är ännu äldre än jag sitter inne med en oersättlig kunskap om den gamla tiden i allmänhet och den gamla släkten i synnerhet. Fan att man ska behöva bli gammal för att bli "klokare". Tänk så många gånger både  min mor och far har berättat saker från förr och jag i ungdomligt oförstånd bara tänkt, jaja, det blir nog bra med det.

Nu först har jag insett det fulla värdet av alla dessa berättelser, och jag pumpar min stackars mor på upplysningar som jag tack och lov har vett att skriva ner. Nåja, så synd om morsan är det inte. Hon berättar mer än gärna och tänker väl i sitt stilla sinne att, det var på tiden.



Man kan lära gamla hundar sitta!

Snacka om kvalitè

2011-01-26 @ 17:49:52



En fransyska vid namn Charlotte Perriand designade denna medicinska värmelampa för Philips på 60-talet. Fortfarande efter ca 50 år fungerar lampan, till och med orginalglödlampan är hel. Tänk att den här lampan har varit med om fler flyttar än jag själv.  Och är "still going strong."

Jag vet för lite om infrarött ljus, för att kunna och för den delen våga rekommendera ursprunglig användning. Den är köpt för att värmebehandla värkande öron. Visserligen finns  skyddsglasögon till, men vad vet jag. Det kanske är som förr, vi sätter  filter på cigaretterna så är dom inte så farliga.

 Men som ren kuriosa är den alldeles utmärkt.


Och inte nog med att det är en trevlig inredningsdetalj från 60-talet, lampan är dessutom till salu. Som jag tidigare sagt så har jag ett berg av grejor som inte funnit någon plats i mitt nya prylsnåla liv. Finns det inte en given plats för en sak så åker den ut på ett eller annat vis.

Självklart säljer jag i första hand, inte bara för pengarna utan även för att sopberget är stort nog förutom att jag ska belasta det ytterligare.


På utländska auktioner har jag sett att såna lampor säljs, även dom fullt funktionsdugliga. Så, det är inte en tillfällighet att just min har överlevt. Snacka om kvalitè.

 
 


 

Hallelulja

2011-01-21 @ 22:23:51

Jag fick en uppenbarelse i dag. Hallelulja!! Det var på tiden minsann.



När jag nu skummat av ytan i mitt inre och fått skriva av mig ett par dagar, inser jag med ett visst vemod att jag framstår som den värsta ilskna tanten i hela skåne. Nåja lite hjälp på traven fick jag när jag läste dotterns inlägg den 18/1. Att du är taggad måste inte alltid nödvändigtvis innebära att du framställer dig själv som kaktus. I själva verket är jag inte speciellt arg av mig, det är bara vissa saker som upprör mer.


Nu är det i och för sig inte säkert att det var mig hon syftade på i sin blogg. Men det ligger nära till hands att hon på detta taktfulla sätt ville få mig att tagga ner, utan att inkräkta på min nyvunna skrivarglädje. Ja, hon är ljuvlig den tösen.
 

Med denna avbön slutar jag för idag, för att återkomma en annan dag med den positivism som jag egentligen besitter.



Även en kaktus kan blomma!

Skönheten sitter i betraktarens ögon!

2011-01-20 @ 13:21:06

Varför är så jäkla många fixerade vid sina "skal"? Det är hög tid att inse att människan består av lite mer än utseende. Och varför ska det vara så in i helvete svårt att lita på sig själv? Man krånglar ju till livet så in i norden genom ansträngningen att vara som andra tycker att man ska vara.

Det är inte egoistiskt att göra eventuella ändringar för sin egen skull, det är snarare sunt. Ingen, inte du och inte du heller, kan få mig att tro att ändringar är omöjliga OM den egna viljan finns där. Gör du däremot samma ändringar för någon annans skull, ja då blir det genast lite svårare.

Nä gott folk. Stå upp för dig själv!

Banta? Klart att du ska banta, om DU vill det.
Förstora tuttarna, bygga om näsan, färga håret sönder och samman eller spruta läpparna fulla av mög? Helt klart, självklart ska du göra det. Frågan är bara, vem har du behagat?

Den ene tycker att dina nya tjocka läppar är underbara, men ups den andre tycker inte det. Om du nu gjorde läpparna tjocka för din egen skull kan du högaktningsfullt skita i vad både den ene och den andre tycker. Men om du nu inte gjorde det för din egen skull, hur går det då? Du mår förmodlingen inte så speciellt bra, eller hur? Hur många kan helt ärligt säga att dom blir lyckliga och nöjda med sitt liv när dom i själva verket gör allt för att andra ska bli nöjda med dom?

Om inget annat så kan vi väl vara lite hyggliga mot våra barn och ungdomar, tänk vilka helvetes kval en del av dom har redan i barndomen. Jag vet barn i nioårsåldern som på fullt allvar tycker att dom måste banta, men va fan ska det likna? Vem gör att det blir så? Jo, vi så kallat vuxna. Frågan är om det är så vuxet att lära barn att det är utseendet som är viktigast.

Det klingar så falskt i mina öron när jag hör folk som går på om hur illa barn i andra länder har det. Inget fel i det egentligen om nu  samma folk hade gett fan i att "förstöra" sina egna och andras telningar genom att ge dom en så skev uppfattning om vad som är viktigt här i livet. Det lär ju bli attans så svårt för dom kommande vuxna ungarna att inse att andra har behov att nåt annat än tjocka läppar och stora tuttar. För att inte tala om alla dessa småkillar som känner sig tvingade att gå på gym och bygga muskler. Man behöver inte vara speciellt smart för att inse att det är åt helvete galet. 

Nu kanske någon tänker att det är ju lätt att sitta där och kräka ur sig en massa när man är vacker som en dag och smärt som en liljekonvaljstängel. Hahaha, fan vad ni bedrog er i så fall. Men okej, eftersom skönheten sitter i betraktarens ögon så är jag alldeles säkert vacker på ytan för någon. Annars ser jag ut som vilken tant som helst numera, vilket är väldans naturligt eftersom jag är en tant. Jag tycker bara att det är så synd att så många måste bli gamla innan dom inser att det där med utseende är överskattat, för ingen kan väl på fullt allvar tro att dom som är unga och "vackra" nu,  kommer att se lika dana ut hela tiden, eller?

När jag var 25år jobbade jag på ett ställe där det var en 19åring som " accepterade" mig som en i gänget. Efter ett tag när vi hade hunnit prata lite mer med varandra så insåg hon att jag var nog inte så ung som hon trodde. Hahaha, detta glömmer jag aldrig. Hon frågade hur gammal är du egentligen, (hon trodde jag kommit i stort sett direkt från skolan) Jag sa då att jag var 25, varpå hon utbrister:- oh fy fan, så gammal vill inte jag bli. Hahahaha, undrar hur hon mår idag?

Ett annat ställe jag jobbade på var det idel ädel ungdom mellan 17-20 år gamla, då hade jag blivit hela 30. Där gick jag under namnet stålfarmor. Ska man skratta eller gråta? Jag tror jag väljer att skratta. Nu är dom mellan 44-47år. Milda makter, vad ska vi kalla dom nu tro?

Nåja, hur som helst. Jag är säker på att ni fattar poängen. Skit i hur folk ser ut, och hur gamla eller unga dom är. Acceptera dom som dom är så är chansen jättestor att ni också blir accepterade precis som ni är. Det finns betydligt viktigare saker här i livet, minsann.



 

Grodor och mode

2011-01-17 @ 17:47:17

Här sitter jag i min enfald och tror att jag ska läsa andras bloggar för att få en infallsvinkel medan jag försöker klura ut det här med fotona. Man säger ju att man måste kyssa många grodor för att hitta en prins, men hur många bloggar måste man gå igenom för att hitta nån som inte handlar om smink, mode och kändisar?

Nåja, i ärlighetens namn så har jag hittat andra också. Men för att inte riskera att man plagierar någon så måste det vara vettigare att läsa många. Jag tar tacksamt emot tips.

Men det får vara någon måtta, nu räcker det för i kväll.

Natti natti

Ja, så var man igång då...

2011-01-16 @ 18:07:02

Tjena ni vilsekomna!

Egentligen har jag en hel del på lager som bara pockar på att få komma ut. Och här sitter jag och tvekar. Jag får nog tusan lägga in ett veto mot mig själv.

Jag börjar med att berätta lite om mig själv, det hör till artigheten det vet jag bestämt. Och artig, är nåt jag är. Nu är det ju alltid någon som har en avvikande mening om den saken, men det struntar jag högaktningsfullt i. Det är nämligen så att jag har den "fula" vanan att säga vad jag tycker, antingen det blir gillat eller inte, och gillat blir det nästan aldrig.

Då kommer vi till nästa punkt, som ni säkert har räknat ut är jag rätt ensam nuförtiden, det är ju tyvärr inte så väldans många som tål att höra sanningen. Men vet ni vad? Det struntar jag också i, jag säger som jag brukar, den som vill dela sitt liv med mig är hjärtligt välkommen att göra det. Jag kommer ändå säga vad jag tycker, man kunde ju tycka att det är en fördel med tanke på att man vet var man har mig. Men men, var och en blir salig på sin tro. Läs nu för all del inte in nån bitterhet i detta för det finns inte. Det står mig ju fritt att ändra beteende, men med risk för att låta tjatig, jag skiter i det också. 

Sitter här och undrar hur personlig man ska vara på en sån här sida...Okej, jag heter Rose-Marie. Det vill jag berätta för jag är nämligen döpt efter ett choklad som fanns förr. Min dyra moder tyckte namnet var så vackert skrivet, så det fick det bli. Jag är gift sen 76, har fått två söner och en dotter,  ljuvliga ungar hela högen. Nåja, gubben är rätt ljuvlig han också. Han åldras med behag som folk brukar säga, medan vi fruntimmer blir rynkiga haggor hahaha. Nu är det ju en jäkla tur att det inte är utsidan som räknas här i världen, eller hur var det nu igen....

Förövrigt är jag 57år och glad som en lax över det, tänk vad många människor här på jorden som inte får bli så gamla ens. Nä, här gäller det att ta vara på dagen. Ingen vet när det är slut, och jag tänker då inte slösa en endaste dag på falska och trångsinta människor så det så.

Egentligen skulle jag använda den här bloggen till att försöka sälja av alla onödiga prylar som vi har samlat på oss under alla år. Jag vet ju för f-n inte hur man gör, jag har aldrig haft en blogg och trodde inte att jag skulle ha det heller. Men som jag sa tidigare, jag har en dotter som sällan ger sig och dessutom en systerdotter som heter Maria som abslolut tyckte att det var läge. Jag får väl hålla på att kallprata ett tag tills någon förbarmar sig och visar hur jag ska göra eller tills dottern "ryter" till :)

Men mamma, du kan själv. Jag vet att du kan , det är bara att prova sig fram seså sätt nu fart...suck

Operation övertalning

2011-01-15 @ 16:22:43

God dag i stugan!

Ja, så har det näst intill omöjliga hänt.
Här sitter jag och bloggar...
För sex månader sedan började dottern sin övertalningskampanj.

Men mamma,- tänk va häftigt om du också hade en blogg, det är skitroligt.
Alltså vilken grej, det är rena hobbyn. Ja rent av lite terapi att ha en blogg osv...
Med tanke på att hon är terapilagad ( ja, jag föredrar att benämna det så)
så får jag väl ge henne lite rätt, men därifrån till att JAG skulle skriva blogg...

Till att börja med, vem fan är intresserad av vad jag skriver?
Jag kan ju inte ens hålla min närmsta släkt intresserad i min person. Så vem i
hel--te skulle vara intresserad?
Då dyker nästa argument upp:) Men mamma, du skriver i första hand för din egen
skull. Suck, jag upprepar Suck.

Nåja, igår ställde hon mig inför fullbordat faktum. Anropade mig på msn,
- Vad tycker du om designen på din blogg?
 What??? I somras när hon bestämt sig för att jag behövde blogga så fixade hon helt enkelt en blogg
 till mig. Och som sagt, igår fick väl tösen fnatt och skickade förslag på förslag till designen.  Eftersom jag fortfarande ställde mig ganska sval till förslaget så kom nästa argument i dagen.

Du kan ju lägga ut bild och pris på allt du vill sälja, du har ju massor du vill bli av med nu när du
börjat ett nytt mindre prylfyllt liv. Och där, mina vänner, där vaknade det första lilla intresset, det måste medges om än motvilligt.

Sen kom nådastöten, :- Mamma, det är din blogg. Du skriver vad du vill i den.
Ja ta mig tusan, jag köper nog dom två sista argumenten rakt av.