Nästan amerikansk clam chowder.

2011-02-04 @ 11:21:08

Gillar ni musslor? Då kan jag ge er min äldre systers förenklade recept på amerikansk clam chowder. Har tyvärr inte fotat denna soppa nån gång, men va tusan nog kan ni se den framför er.

Skala och skär ett par potatisar i ca centimeterstora tärningar. Skär även en paprika i ungefär lika dana bitar. Lägg en liten kladd smör i en kastrull som rymmer minst 1,5 liter. När smöret smält lägger du i potatis och paprikabitar och fräser dessa en liten stund utan att dom tar färg. Låt även ett paket bacon skuret i mindre bitar åka med.

 Under tiden häller du av spadet från en burk musslor eller två om dom är riktigt små. Häll spadet i ett litermått det kommer till användning senare, fyll på med köttbuljong, (ja du läste rätt) tills det blir en liter. Häll denna vätska i förut nämnda kastrull och låt sjuda en liten stund tills potatisen är mjuk. Som alltid i recept kommer följande uppmaning, smaka av med salt och peppar men i detta fall även en gnutta timjan.

När du är nöjd med smaken lägger du i musslorna och värmer som hastigast upp soppan. Rör nu ner en äggula som du blandat med ett par msk grädde. Nu är det bara att käka, inte nog med att det är enkelt, det är även kanongott. Ett brytbröd av valfri sort är aldrig fel att ha till.

                                                                 Smaklig spis!

                                                               
                       

                                                       Krångla inte till saker och ting i onödan!

Kommentarer

Postat av: Gunnar

Mums !

Postat av: cecilia tipsar

meh! kan du inte komma med recept på nåt som går att äta? :p

Postat av: Rose-Marie

Gunnar: Där har du kanske dagens middagstips:)



Cecilia: Låt mig klura på det, så kommer det nog något:)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback